Vanaf heden moeten wij helaas, in verband met drukte privé en op het werk,  per week 2 verzenddagen aan gaan houden, te weten de maandag en de donderdag.

Alle bestellingen die betaald zijn vóór of op deze  verzenddagen ( voor 12:00 uur ) zullen dan ook die dag naar het betreffende post sorteerpunt gebracht worden. 

Leest u ook even het stukje onder het kopje "verpakkingsmateriaal" door wanneer u een bestelling doet?

 

Heeft u een bestelling gedaan, maar geen antwoord van ons gekregen binnen 3 dagen, doe ons dan even een whats-app berichtje naar 0651492029 soms belandt een bestelling zomaar in de spam map, en zien wij het niet direct. 

Op Deze Pagina Kunt U zien wat wij uw ratjes kunnen bieden aan voeding en nestmateriaal. Bestellen kunt u via het bestelstukje onder aan de pagina.

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 

Basis compleet €3.- per kilogram

 

Onze eigen complete basis voermix naar het recept van het boek 'The scuttling gourmet", deze bestaat uit zaden, kruiden en geperste brokjes van kruiden en groenten. Bij de mix, is een geperste brok toegevoegd met dierlijk eiwit. Dit eiwit wordt gewonnen uit vette vis, en heeft dan ook het voordeel dat er ook nog eens de nodige omega vetten en vitaminen in zitten.

Dit maakt het voer dan ook geschikt voor ratten van ALLE leeftijden. Let er wel op dat u bij ratten in de groei nog extra dierlijke eiwitten kunt toevoegen, maar dit na het eerste levensjaar niet meer wenselijk is ( het percentage dierlijke eiwitten in de mix zelf is dan voldoende).

De voeding is bovendien 100 procent suikervrij.

Als supplement heb ik gekozen om een kruiden drank toe te voegen wanneer de weerstand van de ratten wat lager is door weersomstandigheden, dit is echter geen must om de voeding nog meer volledig te laten zijn.

Deze kruiden drank kan door middel van enkele druppels in het waterflesje toegevoegd worden en is 100 procent natuurlijk


Vegamix compleet, alleen verkrijgbaar in 4 kilo verpakking. €15,00

 

Onze vegetarische mix is in zijn geheel samengesteld met plantaardige eiwitten gewonnen uit soja.

Deze mix mogen wij compleet noemen omdat er geen supplementen bij nodig zijn. Echter wanneer u ratten heeft die nog jong en in de groei zijn, is het wel nodig om gedoseerd dierlijke eiwitten bij te voeren om zo geen tekorten voor de groei te creëren.

Deze mix wordt vers op bestelling gemixt, zodat de lange houdbaarheid van het voer behouden blijft.

 

Let op, deze mix is niet geschikt voor ratjes van alle leeftijden!


 

Luchtweg kruiden complete voermix, alleen verkrijgbaar in 4 kilo verpakking. €22,50

 

Als basis bij deze mix, is onze basis compleet voermix gebruikt. 

Uw  ratjes genieten daardoor van de prachtige voedingswaarden van de basismix, met daarbij een speciaal op de luchtwegen afgestemde kruidenmix, welke ideaal is bij het wisselen van de seizoenen, en veel dieren gevoeliger zijn op de luchtwegen.

Onder andere is aan de mix het volgende toegevoegd:

Weegbree, Echinacea grof, tijm, vlokken mix, groenten mix, brandnetelblad, Just Grass, goudsbloem, groene haver, frambozenblad, olijfblad, berkenblad, kaasjeskruid, duivelsklauw, zeewier en salie.

Deze mix is geschikt voor ratjes van alle leeftijden, en komt samen met een flesje kruidenelixer.

 

Deze mix wordt vers op bestelling gemixt, zodat de lange houdbaarheid van het voer behouden blijft.

Let op:  deze mix bevat pinda's! 


Rattery cuddling critters goede start ritten mix.

€ 6,50 per kilogram

 

Zodra onze rittens van moeder gescheiden worden, krijgen de rittens van ons een speciale mix, die wat hoger ligt in de eiwitten. 

Juist omdat de moedermelk ongeveer 13 procent aan eiwitten geeft, willen wij de rittens behoeden voor een flinke terugval in gewicht. 

Wanneer u uw kleintjes komt halen, zal er een zakje ritten voer mix met de kleintjes mee gaan, om zo langzaam over te gaan op het voer voor de volwassen rat. Het zou fijn zijn wanneer deze mix nog gegeven / gecombineerd kan worden tot de rittens een maand of 4 oud zijn.

 

Een gezonde mix om goed op te groeien, bestaande uit zaden,groentes, kruiden en dierlijke eiwitten.

Let op, het uiterlijk van de rittenmix kan verschillen per seizoen, omdat de mix elke keer vers voor u wordt gemixt, en het aanbod van de kruiden elk seizoen wordt aangepast in de mix.


 

Alpenkruiden strooimix:

€3,50 per 100 gram

€6,95 per 250 gram

 

Voor het uitstrooien van de voeding hebben wij een heerlijke snuffel kruidenmix samengesteld. Deze mix bevat vooral alpenkruiden en hier en daar een lekker bieten brokje, gepofte mais, gepofte rijst, gedroogd fruit, luzerne en kruidenpellets.

Deze mix is een gezond foerageer feest voor de ratjes, maar ook als gezonde toevoeging over bijvoorbeeld wat verse vochtige groente een verrijking van het menu.


Rattery cuddling critters kruiden elixer: €5,00 per flesje van10 ml

 

Deze elixer is gemaakt om heel het lichaam van onze diertjes te versterken, maar vooral om de weerbaarheid tegen ziektes hoog te houden. Natuurlijk is de elixer geen vervanging voor een goede voeding, maar wel een heel welkome aanvulling op een goede basis voeding. Door uitsluitend gebruik van kruiden en plantaardige olieën , is deze kruiden drank vrij van chemicaliën en kan deze dagelijks gebruikt worden het hele jaar door. Gebruik:  aangezien de elixer oplosbaar is, wordt deze het liefst gedoseerd in het drinkwater van de dieren. Dosering: één dikke druppel per 100 ml water toevoegen.

 

 Paardenbloem:  ontstekingsremmend • Salie : problemen met ademhaling en ontstekingen • Goudsbloem:  bevordert wondgenezing • Heermoes:  zenuwpijn, reuma, jicht, blaas en nier. • Duizendblad: tegen bloedingen van long, darm en blaas • Brandnetel : bij lever aandoeningen en ontstekingen van galblaas • Weegbree: problemen met ademhaling gepaard met taai slijm • Kaasjeskruid: ontstekingen van slijmvliezen, hoest, heesheid, bronchiën • Oost Indische kers: ontstekingen van slijmvliezen, bronchiën, hoest en heesheid • Gallium: tegen buikkramp • Wilde Tijm: tegen maagkramp  • Vrouwenmantel:  als wond middel zowel in als uitwendig, zweren en een gevoelige huid • Maretak: bij duizeligheid, om bloeddruk te verlagen • Roos: Versterkt huid en hormoonstelsel, uterus en zenuwstelsel. • Kamille: opwekken eetlust, tegen taai slijm, zenuwpijn en uitputting. • Kaasjeskruid: bij ontstekingen van slijmvliezen, klachten van maagslijmvlies, blaas en darmen. • Grote brandnetel: bij spier en gewrichtspijn. • Kalmoes: tegen maag en darm stoornissen. • Aloë Vera: werkt als natuurlijk antibioticum • Daslook: Bij spijsverteringsziekten • Gele dovenetel: urine drijvend, slijmoplossend • Walnoot scheuten: goed voor de hersenen en zou kanker tegen gaan. • Arnica: bij kneuzingen • Kweekgras : bloedzuiverend, urinezuur drijvend, bij artrose jicht en reuma • Vuilboomschors: reinigen van de darmen • Blaaswier: bij schildklierproblemen, zorgt ervoor dat de bloedsuiker spiegel niet te snel stijgt • Kattendoorn: bij oedeem , niergruis en jicht. Urinezuur drijvend • Meidoorn: rustgevend en bloedsuiker verlagend, bloeddrukverlagend en ontstekingsremmend.  Bovenstaand  ziet u een greep uit de vele kruiden die in de elixer zijn verwerkt, en de werking ervan. Buiten deze kruiden zitten er nog tal van andere kruiden in. Allen tezamen zullen zij bijdragen tot een gezond krachtig levenslustig dier. Deelt u uw ervaringen met onze elixer ook met ons, en met vele anderen die het beste voor hun dieren wensen? 


Teabagbedding: € 7,50 per 500 gram

                                     € 12,50 per kilogram

                                     €20,00 per 2 kilogram

 

Het ideale nestmateriaal voor uw dier.

Ratjes bouwen er een fantastisch  slaapplekje mee, en de bevuilde plekjes zijn weg te rapen en weer te vervangen door schoon materiaal. Op deze manier houdt u de bodembedekking langer schoon, en de kooi langer fris. 

Verkrijgbaar in verschillende verpakking groottes.


Krekelmeel ( Acheta domesticus ) : vanaf  €7,50

 

Wilt u een gezonde bijvoeding voor uw rat in de vorm van een papje, of een eigen gebakken koekje, pannenkoekje smoothy of soepje, dan is krekelmeel de meest ideale toevoeging.


 

 

UITVERKOCHT !!!!!

 

Kokos aarde geheel op natuurlijke basis, zonder toegevoegde kunstmest.

Een kruiwagen vol schone aarde voor de graafbak. Natuurlijk ook in porties te verdelen.

 

Maximaal 2 per bestelling 

1 blok voor 12,50 Euro

2 stuks voor 20,00 Euro


Heeft u een keuze kunnen maken, dan mag u in het onderstaande stukje aangeven wat de bestelling mag gaan worden. Wij nemen na het insturen van het onderstaande bestelformulier contact met u op.

Let op:  u krijgt NIET automatisch een bestelbevestiging, dit doen wij handmatig. Er kan dus een dag overheen gaan voordat u antwoord van ons heeft, en uw bestelling kunt betalen.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


 

 

***************************************************************************

Regelmatig ontvangen wij berichten van mensen hoe fijn ons voer is,maar vandaag 19-02-2019 wel een heel speciaal bericht, wat ik graag wil delen. 

Niet om te roepen dat alleen mijn voer zo fantastisch is, maar om een ieder ervan bewust te laten worden dat een goede uitgebalanceerde voeding zo belangrijk is. 

Een goed soort rattenvoer vind je niet bij de commerciële aanbieder. Deze zoek je bij mensen die zich verdiepen in dat wat de rat nodig heeft. 

 

Het ratje van Elvira kampte met ernstige vorm van blaasgruis. 

Dit doordat de verhoudingen in het door haar gekochte commerciële voer niet in balans waren om daar gezond oud op te worden.

De dierenarts haalde de hoeveelheid blaasgruis wat op de foto staat uit de blaas van het meisje. Hierna bestelde Elvira ons voer, en dit is wat zij ons vandaag schreef: 

 

hoi karin,

Ik dacht dat je het wellicht leuk zou vinden om te horen hoe het gaat met mijn Waffles nadat we voer bij je hebben gekocht. Waffles had destijds verschrikkelijk veel last van blaasstenen. Zelfs na de operatie en antibiotica was er al gauw toch weer wat gruis te vinden in haar urine. De afgelopen weken heeft ze enkel jouw voer gehad (de oude zak voer die ik nog van de dierenwinkel had heb ik weggegooid) met verse groentetjes etc. en op advies van de dierenarts een stukje vit. C supplement bij iedere dag. Afgelopen week ben ik terug gegaan (de dierenarts wilde haar urine weer bekijken en was op het punt om een sample naar een ander bedrijf te sturen om te onderzoeken en dan zou ze speciaal kattenvoer krijgen tegen blaasgruis (ja...kattenvoer..dat lees je goed). Ze is echter van top tot teen bekeken en haar urine onderzocht en.....ze is volledig schoon! De dierenarts was stom verbaasd. Ik had haar over je voer verteld. Wij zijn dus dolgelukkig :) dankjewel!! We hoeven over een half jaar pas weer voor controle te komen. (en mn vriend ook blij want die begon al zenuwachtig te worden over onze financieen inmiddels ;) )

fijne week!

Urine met blaasstenen
Urine met blaasstenen