Even een kort stukje uitleg over onze woon / werk situatie.

Wij hebben geen winkeltje, garage of aparte ruimte aan huis waar u uw rittens in ontvangst kunt nemen.

 

Het bespreken van de rittens gaat altijd vanaf een foto. Het daadwerkelijk thuis uitzoeken van rittens  is niet mogelijk, omdat wij met een wachtlijst werken,en mensen op volgorde van reservering in relatief korte tijd moeten gaan laten kiezen. Om in die periode iedereen om beurten een ritten te komen laten uitzoeken is niet te doen voor ons, daarvoor zijn wij naast de rattery te druk met werk en privé. Een week uitplannen om iedereen langs te laten komen lukt mij gewoonweg niet.

 

Een uitzondering geldt voor mensen die met een alleenstaand ratje komen, welke bij ons gekoppeld dient te worden aan rittens of een wat ouder dier. Deze situatie eist nu eenmaal wat meer geduld en ruimte, en daar plan ik met liefde wat extra tijd en ruimte voor in, dat is zowel voor het dier als voor de mens wat fijner.

 

Tot aan de corona periode, waarin het niet toegestaan was om u binnen te laten in huis, moesten mensen bij ons het hele huis door, de trap op, om vervolgens op onze eerste verdieping in huis te komen, waar ook onze eigen slaapkamers zijn. Dit hebben wij geregeld als storend ervaren, omdat zowel mijn man als ik wisseldiensten draaien, en wij daarom ook op de meest ongepaste momenten op de dag zouden kunnen slapen.

Ook onze zoon heeft een kamer op deze verdieping, en vond het nog wel eens ongemakkelijk wanneer hij uit mocht slapen, dat er toch vreemde mensen in huis waren, en hij voor zijn gevoel niet even ongestoord van zijn kamer naar de badkamer kon lopen.

 

Dit is niet zo leuk wanneer je mensen ervan wilt overtuigen zo openlijk mogelijk te zijn over de inrichting van de rattery en de verzorging van de dieren, maar daar is ook mijn kijk nu anders op geworden. Wij plaatsen zo veel mogelijk foto en film materiaal op onze facebook pagina waar u altijd mee kunt kijken in het reilen en zeilen omtrent onze eigen dieren. Ook op deze website zal ik de nodige kooifoto's toevoegen, zodat u kunt zien hoe onze ratjes wonen.

 

Ten tijde van de lockdown is voor mij een last van mijn schouders gevallen, en heb ik gemerkt dat mensen het allemaal niet zo'n probleem vinden om hun rittens in onze garage die in de straat achter ons huis ligt in ontvangst te nemen. Velen vinden het een mooie gelegenheid om ook eens te kunnen zien waar het voedsel voor uw dier gemaakt wordt.

Bij onze dieren is daardoor ook een zichtbaar rustiger klimaat gecreëerd.  Moeders die nog druk zijn hun kroost te verzorgen stressen ook van alle vreemde geuren en geluiden in de kamer die u met zich meebrengt, ook wordt met warm weer de kamer waar de ratten verblijven snel benauwd, dat is voor niemand prettig.

 

Wij zullen ervoor zorgen dat we eventuele vragen nog kunnen beantwoorden bij afhalen van de dieren, wij plannen samen met u een half uur uit om de rittens af te komen halen, maar heeft u meer tijd nodig omdat er heel veel vragen zijn, geeft u dat dan even aan, dan plannen wij een uur voor u uit. 

Wij hopen hierbij op uw begrip, en mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben , spreekt u dan gerust.

Op afspraak kan veel, wij proberen met alle situaties rekening te houden, maar vinden het ook fijn wanneer er begrip is voor onze situatie.

 

 

Hier alvast een kijkje in de garage waar ik met uw gereserveerde rittens zal zijn op het afgesproken moment. Daar is de mogeijkheid de nodige vragen omtrent de gereserveeerde rittens en hun verzorging aan mij te stellen.

Wilt u er zelf aan denken een geschikte vervoersbox mee te nemen?

Een kartonnen doos volstaat niet.

Een normale knaagdieren vervoersbox met de grootte van een cavia vervoersbox volstaat.