Omdat wij tegenwoordig onze rittens niet meer aan huis laten ophalen, maar in de garage, willen wij u middels deze foto's laten zien hoe onze ratten bij ons wonen.

in eerste instantie zijn onze dieren een hobby, en zo behandelen wij de dieren dan ook.

Naar alle behoeftes van het dier wordt gekeken, en ik kan u verzekeren, er is geen dier wat bij ons in een laboratorium bakje met eenzijdige brokkenvoeding groot gebracht wordt.

Op de foto's is in alle kooien de bodembedekking te zien. Misschien ziet het eruit als zaagsel, maar niets is minder waar. Hoofdzakelijk bestaat onze bodembedekking uit geschaafd hout op de bodem ( BED MAX ) het meest stof vrije wat ik tot nu toe kon vinden.

BACK TO NATURE ( papierkorrels ) in de toilet bakken, deze staan ook bij de rittens in de kooi, dus ze zullen wanneer ze bij u komen gewend zijn hun behoeftes op back to nature te doen.

En in de huisjes, iglo's, slaapzakken, hangmatten ziet u de TEABAGBEDDING. 

Dit is voor ons het meest ideale, spul waar onze ratten lekker creatief mee zijn. ze slepen het overal mee naartoe, en bouwen daar hun ideale slaap plaats mee. Is het vuil, dan raap ik het weg, en vervang het voor schone teabagbedding, zo blijven de verblijven langer fris.

In onze kennels staat standaard een graafbak met kokos aarde en kokos vezel, ook hier nemen de ratten de teabagbedding in mee, en "kleien" er de mooiste gangen mee in de graafbak. Het is weer eens wat anders dan het al oude bloemetjes behang.

 

 

 

 

 

 

Gus  aan zijn heerlijke gevarieerde voermix.De dames kooi. Alle dames, jong en oud wonen in deze kennel. Gemiddeld zijn er zo'n 20 dieren gehuisvest, soms meer, soms minder, dat ligt aan wat ik zelf aanhoud aan dieren.

En de mannenkooi. 

Ook hier wonen de mannen van alle leeftijden samen. 

Gemiddeld wonen er zo'n 15 mannen in deze kennel, maar ook dat aantal varieert van tijd tot tijd uiteraard. 

Op de laatste foto is te zien hoe wij ratten in een laboratorium bak houden ( wij hebben er een explorer box van gemaakt, welke extra ruimte biedt in de kooi. dit is naar mijn idee de enige manier om een laboratorium bak te gebruiken).

De bevalkooien:

zodra moeders zichtbaar zwanger zijn, gaan ze de beval-kooi in. Elke kooi is 100 cm breed en 50 cm diep en ook 50 cm hoog. Zodra de moeders gaan nestelen, gaat er een tussenschot in het verblijf, zodat iedere zwangere dame een verblijfje heeft van 50x50x50 cm. Zodra de rittens de ogen open hebben, gaat het schot weer uit de kooi, en kunnen beide moeders zich over de rittens ontfermen, en hebben zij de ruimte om te klimmen en te ontdekken.

De mannelijke rittens worden op leeftijd van 4.5 tot 5 weken bij moeder en hun zusjes weg gehaald. Dit om te voorkomen dat u met een zwangere dame naar huis gaat, of mama weer opnieuw zwanger raakt van één van haar eigen zoons. 

Zodra dat gebeurt, gaan de mannen in hun eigen klim en klauter duna, gemaakt door "Gras dierverblijven". 

En tot slot onze extra kooi: de Critter nation double.

Zomaar wat random foto's van de inrichting ( grotendeels staat deze kooi leeg).

Een heerlijke kooi voor wanneer nestjes groter uitgepakt hebben dan gedacht, en moeders met dochters even meer ruimte nodig hebben dan de ritten kooi. Op die manier kunnnen de mannelijke rittens gebruik blijven maken van de rittenkooi, en gaan zij dus niet de duna in, en kunnen moeders en dochters ook hun pootjes strekken. 

Maar ook is deze kooi de ideale kooi voor vakantie opvang. 

Dit laatste doen wij zeker niet standaard. 

Wij passen graag op uw ratjes, maar dan alleen wanneer de kooien niet in gebruik zijn voor onze rittens en hun moeders.