Welkom bij rattery Cuddling Critters in Purmerend ( Noord-Holland )

wat fijn dat u onze rattery online bezoekt.

****BELANGRIJK NIEUWS****💬💬💬 13-04-2020

🤒🤒🤒🤧🤧🤧😏😏😏🤒🤒🤒

 

Voor zover wij kunnen kijken, zal ons land voorlopig een "total lockdown" in verband met het coronavirus bespaard blijven.

Er zijn dan ook weer 2 stellen samen gegaan, en wij hopen op nieuwe dekkingen binnenkort.

Echter voor het ophalen van de rittens willen wij ons wel aan de strenge regels houden waar het neerkomt op contact met de adoptanten.


LEEST U ONDERSTAAND BERICHT ALSTUBLIEFT ZORGVULDIG DOOR, WANNEER U ZICH HIER NIET IN KUNT VINDEN, IS HET BETER VOORLOPIG GEEN RESERVERING BIJ ONS TE DOEN.

 

In verband met het corona virus, en mijn beroep in vitale functie ( ik weet dus niet wat ik mee naar huis neem op het moment)  is het niet mogelijk in de ratten kamer / in huis te komen om de rittens op te halen.
Rittens uitzoeken geschiedt uitsluitend vanaf een foto, ik zal wekelijks een foto update of video plaatsen op onze Facebook pagina, zodat u de rittens in de gaten kunt houden, en uw voorkeur ( op volgorde van reservering) kunt aangeven wanneer u daarvoor gemaild wordt.
Wij werken daarom op de volgende manier:
Wanneer u bij ons bent ( na het maken van een ophaal afspraak ), stuurt u even een berichtje naar het mobiele nummer ( welke u na de definitieve afspraak ontvangt) , dit mag via whatsapp of SMS
LET OP !!!! NIET BELLEN NAAR DAT NUMMER, HET WORDT NIET OPGENOMEN!!!!
Wij zullen de bovenkant van de voordeur openen, u geeft het vervoersmandje aan waarin de rittens vervoerd gaan worden, en wij zullen de rittens in het vervoersmandje doen.
Heeft u voer besteld, dan zal dit voor u in de voortuin klaar staan.
Wij willen graag dat u contant bij ons afrekent, zou u het geld in een doorzichtig zakje voor ons willen doen, zodat wij het makkelijk kunnen aannemen en globaal kunnen natellen?
Tot slot willen wij vragen om ( wanneer dat mogelijk is) zoveel mogelijk alleen te komen, zodat er niet hele gezinnen op het tuinpad staan, en een veilige afstand niet meer te waarborgen is.
Natuurlijk maken wij gewoon tijd om eventuele vragen te beantwoorden, en is er absoluut geen haast om weg te komen, maar in deze tijd is het gewoon even niet anders, voor ieders veiligheid moeten wij het op deze manier doen.

 

 

Mijn naam is Karin Wassenaar, geboren in 1971 en vanaf mijn zeventiende levensjaar in het bezit van ratten als huisdier.

Op het moment dat er aan onze groep in 2010 een 2 tal opvang ratjes werd toegevoegd, wist ik dat ratjes opvangen hetgeen was wat ik erg graag wilde gaan doen. Tot het moment dat de hoofdlocatie van de opvang ging sluiten hebben wij met erg veel plezier de moeilijkste ratjes opgevangen, nestjes van veel te jonge moedertjes mogen begeleiden, en hebben wij de verzorging voor minder gezonde ratjes met veel liefde op ons genomen.

 

Nu vraagt menig mens aan mij waarom ik nu zelf ben gaan fokken.

Daar is een simpele korte uitleg voor. 

De ratjes die in de opvang terecht komen, zijn veelal geboren vanuit een ander oogpunt dan die van een fokker die ratjes fokt met liefde voor het dier.

Wekelijks bij een dierenarts zitten en ratjes die kleerscheuren oplopen omdat sommige ratten echt niet samen kunnen , zelf de nodige verwondingen oplopen van erg dominante ratjes omdat ze echt flink door bijten, op een gegeven moment is het genoeg. Het dier kan er niets aan doen, maar voor mij werd het er niet leuker op , omdat steeds meer ratjes niet plaatsbaar waren ( ik bleef standaard met een groep van 52 ratjes zitten die echt niet knuffelig waren).

 

Hetgeen ik hier boven heb benoemd hoop ik te kunnen veranderen, voor mijzelf, maar ook voor onze reserveerders.

 

Wij selecteren ouders op zowel gezondheid als karakter erg zorgvuldig. Als laatste niet onbelangrijk punt kijken wij naar de bouw.

Het oog wil ook wat, daarom heb ik voor mijzelf gekozen om een silvermane, een marter en een marble lijn over te houden, met de tekeningen effen, ( vari ) berken, bont en down under.

 

Het werkt voor ons vrij simpel. 

Merk ik dat het temperament van een van de ouders niet is wat ik zoek in een rat, dan wordt deze niet ingezet voor de fok, en zal deze gewoon als huisdier bij ons blijven wonen. Dit geldt natuurlijk ook voor erfelijke ziektes. Komen er in het eerste levensjaar tumoren voor die erfelijk zijn, tandproblemen, of buitengewone luchtweg klachten, dan informeer ik iedere eigenaar die uit de lijn een ratje bij ons heeft gehaald, en stop zonder pardon de lijn.

In 2016 zijn wij begonnen als eerste in Nederland met de Silvermane lijn.

Veel rittens uit die lijn zijn ter observatie bij vrienden en bekenden geplaatst, en ik mag zeggen dat deze lijn qua karakter super relaxed is.

Ik fok deze dan ook met veel plezier als huisdier en fokdier ( onze fokdieren worden alleen geplaatst bij bevriende ratteries) 

In oktober 2017 is bij ons het eerste Marble nestje geboren.  bij deze nieuwe variatie zijn nog de nodige verbeter punten te bedenken. Dit is voor ons de uitdaging, en deze uitdaging ga ik dan ook aan in samenwerking met bevriende ratteries.

De marter bont en down under lijnen gaan erg ver terug qua ouderlijke informatie, deze lijnen zijn gewoon stuk voor stuk makkelijke ratten.

 

 

Wilt u voer bestellen of rittens reserveren, neem dan even contact met ons op via deze website of een persoonlijk bericht op onze facebook pagina "rattery cuddling critters".

 

 

https://www.facebook.com/ratterycuddlingcritters/